Focus på Centralamerika
Trump Is Playing Dangerous Military Gambit in Central America
PDF Udskriv Email

Trump wants the military to solve humanitarian problems.

There has been a flurry of Trump administration activity around Central America recently. Most prominently, several cabinet members and Vice President Pence traveled to Miami last month for the administration’s “Conference on Prosperity and Security in Central America” that the United States cohosted with Mexico.

Læs mere…
 
Rubén Darío kan nu læses på dansk
PDF Udskriv Email

 

Endelig er der udkommet en bog med tekster af Rubén Darío på dansk. Endelig.

I den spansk-talende verden er der ingen der ikke kender Rubén Darío. På skoler og universiteter er hans poesi, fortællinger og journalistik faste tekster i studieplanerne. Men ikke kun på læreanstalter er han kendt, hans bøger er udkommet i millionoplag, de optrykkes igen og igen og udgives på begge sider af Atlanten og det på trods af, at hans værker blev til for over 100 år siden. Hans tekster er forbavsende levende og påtrængende, aktuelle og universelle. Har man læst en tekst af Rubén Darío glemmer man det aldrig.

Læs mere…
 
Latinamerika vil udrydde fattigdom i 2025
PDF Udskriv Email

Enigt kontinent bag topmøde i Havana, Blot to år efter at CELAC blev grundlagt som en sammenslutning af alle lande i Latinamerika og Caribien, er der skabt resultater, der vækker bitterhed i Washington. For første gang i historien arbejder landene i regionen sammen frigjort fra USA's dominans.

- Vi er skuffede over, at CELAC [topmødet] i sin sluterklæring forrådte regionens erklærede forpligtelse på demokratiske principper med sin støtte til et-parti systemet i Cuba, sagde Maria Harf på et pressemøde den 30. januar - dagen efter afslutningen af topmødet, der samlede alle 33 lande i Latinamerika og Caribien.

I sluterklæringen fra CELAC-topmødet hedder det i punkt et, at deltagerne vil fremme "enhed og integration i respekt for mangfoldigheden, forskelligheden og hvert folks suveræne ret til at beslutte indretningen af sin politik og økonomi".

Sluterklæringen forpligter sig på indholdet i FN-pagten og henviser til, at FN-pagten pålægger alle lande at løse konflikter med fredelige midler og forbyder brug af trusler og magt samt indblanding i landes indre anliggender.

Læs mere…
 
Den skal du bare høre
PDF Udskriv Email

Viva Venezuela y PetroCaribe er en fed sang om Venezuela og Petro Caribe, skrevet og sunget af Anthony Gabby Carte fra Barbados. Den skal bare høres!

http://www.glike.net/watch.php?vid=d45a622ea

Læs mere…
 
Parlamentarios de Nicaragua y Costa Rica firman Declaratoria Conjunta
PDF Udskriv Email

Parlamentarios de Nicaragua y Costa Rica firman Declaratoria Conjunta para continuar fortaleciendo los lazos de amistad y cooperación (+DECLARATORIA). Tras sostener una sesión de trabajo donde se abordaron temas de interés para ambos países, las Delegaciones Parlamentarias de La Asamblea Nacional de Nicaragua y de la Asamblea Legislativa de Costa Rica, firmaron la tarde-noche de este viernes una Declaratoria Conjunta, que reafirma los lazos de amistad y cooperación entre ambas naciones.

Læs mere…
 
Nicaragua-kanalen er på dagsordenen
PDF Udskriv Email

Debatten om en Nicaragua-kanal bliver stadig mere ophedet. Den 7. juli 2014 blev ruten for den nye Nicaragua-kanal fremlagt af HKND. Mødet i Managua var blevet imødeset med spænding rundt om i verden. Hong Kong National Development Group fik i 2013 retten til at bygge og drive den interoceaniske kanal i Nicaragua.

Læs mere…
 
Topmøde vælger solidarisk handel
PDF Udskriv Email

18 lande i Caribien og Centralamerika har på et topmøde i Nicaraguas besluttet, at etablere en fælles økonomisk zone, hvor solidaritet og gensidig fordel er det bærende:

- Det er en plan for en stor økonomisk zone - men altså ikke en økonomisk zone forstået som frihandel, men en zone, der skal fri os fra elendigheden, fra fattigdommen. Den skal skabe produktiv beskæftigelse, så vi kan løse problemerne med uddannelse og sundhed gennem økonomisk udvikling, sagde Venezuelas præsident Nicolas Maduro på topmødet ifølge den nicaraguanske netavis "El 19".

Læs mere…
 
En Nicaragua-kanal skal bekæmpe fattigdommen
PDF Udskriv Email

Den 14. Juni 2013 underskrev Nicaraguas præsident, Daniel Ortega, en koncessionsaftale med det Hong Kong-baserede, private firma HKND Group.

Aftalen giver Nicaragua Canal Development Investment Co. eneret til indenfor de næste 50 år at bygge og drive en kanal mellem Atlanterhavet og Stillehavet. Koncessionen vil kunne forlænges med yderligere 50 år og vil betyde en gradvis og komplet overdragelse af projektet til staten Nicaragua. Udviklingsprojektet indebærer ikke blot bygningen af en 200 km kanal til skibsfart, men også bygning af havne, 2 lufthavne, olieføringsledninger, udvikling af landtransport, handelszoner og meget andet.

Læs mere…
 


Side 1 af 4